Semmel Concerts a RCI Global uvádějí Hans Zimmer Live Europe Tour 2023

Začátkem léta roku 2023 se dvojnásobný vítěz cen americké Akademie vrátí do Evropy se svým turné plných filmových hitů. 2. června 2023 zavítá také do pražské O2 areny.

Po triumfálním úspěchu ve vyprodaných halách po celé Evropě, oznamuje Hans Zimmer pokračování svého turné nabitého největšími filmovými hity. Od dubna 2023 se rockstar filmové hudby vrací se svojí vynikající kapelou a orchestrem s Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023. Turné po největších evropských arénách obsáhne 32 zastávek v 15 zemích, mezi nimi například Portugalsko, Španělsko, Českou republiku, Německo a mnohé další.

Vítěz cen Americké filmové akademie, Zlatého glóbu a Grammy Hans Zimmer pracoval se svým týmem na aranžích a impozantní produkci po dobu patnácti měsíců, aby pro fanoušky vytvořil absolutně unikátní zážitek. Hans Zimmer a Odessa Opera Orchestra & Friends včetně devatenáctičlenné kapely přivezou průlomovou zvukovou a světelnou show, to vše za doprovodu tří set různých hudebních nástrojů. Dvanáct nově zaranžovaných koncertních svit obsahuje mimo jiné hudbu z filmů Gladiátor, Piráti z Karibiku, Batman, Interstellar, Lví král, Duna a dalších.

"Jsem nadšený, že se znovu vrátíme na evropská podia a jsem nadšený, že se s našimi skvělými fanoušky podělíme o další fenomenální show, na kterou se kapela a já už teď intenzivně připravujeme", řekl Zimmer. "Jsem vděčný, že mohu hrát naši hudbu, která spojuje tolik lidí a přináší tolika lidem nezapomenutelné zážitky na celý život."

Koncert v pražské O2 areně se uskuteční 2. června 2023.

Pořadatelem koncertu jsou Semmel Concerts a Bestsport, a.s.

Vstupenky v prodeji v síti Ticketportal.

O Hansi Zimmerovi

Hans Zimmer vytvořil více než 500 projektů, které po celém světě dohromady vydělaly více než 28 miliard dolarů. Zimmer získal dva Oscary, dva Zlaté glóby, tři ceny Grammy, cenu American Music Award a cenu Tony Award. Mezi hlavní milníky práce Hanse Zimmera v posledních několika letech patří například hudba k filmu Duna, Blade Runner 2049, jehož hudební doprovod Hans Zimmer složil společně s Benjaminem Wallfischem a získal za něj nominaci na cenu Grammy, BAFTA a Critics 'Choice za nejlepší hudební doprovod; a Dunkirk režiséra Christophera Nolana, za který získal nominace na Oscara, cenu Grammy, Zlatý glóbus, cenu BAFTA a cenu Critics' Choice Award. Mezi další pozoruhodná díla Hanse Zimmera patří hudební doprovody k filmům Gladiátor, Tenká červená linie, Lepší už to nebude, Rain Man, trilogie Temný rytíř, Počátek, Thelma a Louise, Černý jestřáb sestřelen, 12 let v řetězech a Poslední samuraj. Zimmerův poslední skladatelský úspěch je získání Oscara za hudbu k filmu Duna, nebo remake filmu Lví král, za který získal nominaci na cenu Grammy za nejlepší hudbu.

RCI Global

RCI Global je společnost založená Stevenem Kofskym a Hansem Zimmerem. Sídlí v Santa Monice a zaměřuje se na živou zábavu a speciální projekty.

Semmel Concerts

Semmel Concerts je přední promotérská a producentská společnost, zabývající se živou zábavou. Byla založena v roce 1991 v Německu a je součástí promotérské skupiny Eventim Live. Společnost pořádá každoročně více než 1600 akcí. V roce 2018 se společnost umístila na druhém místě v časopise Pollstar European Magna Charta Promoters Lister a na čtvrtém místě v mezinárodním žebříčku Top 100 s téměř 4,5 miliony prodaných vstupenek. Semmel Concerts má bohaté zkušenosti s produkcí filmových hudebních akcí jako „Svět Hanse Zimmera“, „Disney in Concert“ a nejnovější produkce „Two Steps from Hell Live“.

Top