BEHEMOTH, SATYRICON A ROTTING CHRIST – bezbožná trojice v O2 universu

Behemoth, Satyricon a Rotting Christ v pražském O2 universu v rámci The Unholy Trinity Tour 2025. Víc rouhačské už to nebude.

V metalové historii neexistuje kapela, která by byla větším synonymem pro neochvějný vzdor vůči očekávání než BEHEMOTH. Během své pozoruhodné jednatřicetileté kariéry jsou tito polští kacíři v čele s Adamem Darskim alias Nergalem více než jen strůjci legendární extrémní metalové scény své země.

Na jejich dvanácti albech se díky Nergalově jedinečné vizi BEHEMOTH stali víc než jen blackmetalovou kapelou. Jejich výrazná image zůstala, stejně tak i jejich temný a agresivní styl zahrnující black a death metal. Přesto se umělecká vize tohoto tria z Gdaňsku už od r. 1991 s každou novou deskou - nyní dvanáctou „OPVS CONTRA NATVRAM“ - dokáže posunout blíže většímu publiku, aniž by tím BEHEMOTH ztráceli svůj léta budovaný výraz.

Speciálním hostem večera budou SATYRICON. Norská blackmetalová stálice, která vznikla v roce 1991 v Oslu a prakticky ihned od vydání svých prvních alb se pro svůj osobitý přístup stala jednou z vůdčích kapel vzkvétající norské blackmetalové scény.

Hlavní autor písní zpěvák Satyr a jeho pravá ruka bubeník Frost se totiž ve svém uměleckém přístupu vydali na cestu neustálého vývoje a pohrdáním základními principy. Poté, co zdokonalili druhou vlnu black metalu svými ranými alby jako Dark Medieval Times nebo The Shadowthrone, v roce 1996 vydali dnes už kultovní a široce uznávanou desku Nemesis Divina. A nyní dál razí svou vlastní, jedinečnou cestu za dosud nevyjádřeným a pronikají do temných duchovních hlubin lidstva 21. století.

Trojici doplní ROTTING CHRIST. Tito architekti řeckého black metalu už 35 let mísí historickou atmosféru, hypnotizující sbory a neoklasické aranže. Nyní představují své 14. studiové album „Pro Xristou“. To překladu z řečtiny znamená „Před Kristem“ a je vroucí poctou posledním pohanským králům, kteří se houževnatě postavili křesťanskému přílivu a chránili starověké hodnoty a vědění. „Pro Xristou“ vystihuje podstatu charakteristického stylu Rotting Christ - melodickou symfonii s momenty neústupné drsnosti.

Prodej vstupenek v síti Ticketportal ZDE

Top