Harry Potter a Tajemná komnata™ in Concert

FILMPHONIC UVÁDÍ NÁVRAT SÉRIE KONCERTŮ O HARRYM POTTEROVI, KTERÁ POKRAČUJE FILMEM HARRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA™ IN CONCERT

Diváci zažijí druhou část série filmových koncertů o Harrym Potterovi se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK, který naživo zahraje filmovou hudbu Johna Williamse.

Film Stills · TRAILER

Vstupenky si můžete zakoupit od 1. září v síti Ticketportal.cz.

PRAHA, 30. srpen – Série filmových koncertů Harry Potter in Concert se vrací do Prahy s druhým dílem - Harry Potter a Tajemná komnata in Concert. Již 8. března 2025 budou moci diváci prožít kouzlo filmu v doprovodu Symfonického orchestra hlavního města Prahy FOK, hrajícího nezapomenutelnou hudbu Johna Williamse pod taktovkou Ernsta van Tiela.  Film bude promítán ve vysokém rozlišení na velkém, více než 16metrovém plátně s českým dabingem a českými titulky. „Moc se těšíme, že po úspěšném prvním ročníku můžeme přinést pokračování Harryho příběhu opět do Prahy. Diváky čeká opět unikátní večer, během kterého zažijí spojení 90členného symfonického orchestru s magickým příběhem Harryho a jeho přátel, který bude promítán na velkém filmovém plátně. Takovou atmosféru nezažijete ani doma, ani v kině, proto je tento koncert tak jedinečný. Kromě toho připravujeme pro malé i velké opět kreativní doprovodný program, který brzy představíme,“ říká producent koncertu v České republice Tibor Engler ze společnosti FILMPHONIC. Díky českému dabingu budou vstupenky ideálním dárkem nejen pro dospělé fanoušky a fanynky, kteří s filmem vyrůstali, ale i pro nejmladší generaci, která si tak může celý zážitek užít v netradičním provedení v doprovodu symfonického orchestru.

Martin Rudovský, dramaturg Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK, uvedl: „Je symbolické, že právě v 90. sezóně se vracíme k našim kořenům. Ale řekněme inverzně, neboť ve 30. letech 20. století se spousty hudebníků ocitlo „na ulici“, neboť jich nebylo kvůli vzniku zvukového filmu již třeba živě u filmového plátna. Právě z nich vzniká v roce 1934 základ našeho orchestru FOK. Teď se po 90 letech k této činnosti – s jemnou nostalgií – vracíme. A samozřejmě i s radostí, neboť Williamsova hudba k filmu Harry Potter a Tajemná komnata je skvostná, šťavnatá a virtuózní partitura.“

Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment a CineConcerts společně vytvořili sérii filmových koncertů Harry Potter in Concert, která je jediným oficiálním turné oslavujícím kouzlo filmů o Harrym Potterovi. Od světové premiéry filmu Harry Potter a Kámen mudrců in Concert v roce 2016 si tento magický zážitek z kouzelnického světa vychutnalo už více než 3 miliony fanoušků, přičemž do roku 2025 je naplánováno více než 2 973 představení ve více než 48 zemích světa.

Ve filmu Harry Potter a Tajemná komnata auta létají, stromy se brání a na začátku druhého ročníku v Bradavicích přijde Harryho Pottera varovat záhadný domácí skřítek. Čeká ho dobrodružství, ale i nebezpečí. Krvavý nápis na zdi oznamuje: Tajemná komnata byla otevřena. Na záchranu Bradavic budou potřeba všechny Harryho, Ronovy a Hermioniny magické schopnosti, odvaha nevyjímaje.

Úžasná hudba z pera Johna Williamse, která získala nominaci na cenu Grammy, se okamžitě stala klasikou a vyčarovala nádherné a vzletné motivy, které provázejí Harryho Pottera na jeho kouzelné cestě.

Justin Freer, prezident společnosti CineConcerts a producent/dirigent série filmových koncertů o Harrym Potterovi, uvedl: „Filmová série Harry Potter je jedním z ojedinělých kulturních fenoménů, který stále přináší radost milionům fanoušků na celém světě. Velmi nás těší, že můžeme poprvé v historii poskytnout divákům jedinečnou možnost poslechnout si oceňovanou hudbu, hranou naživo symfonickým orchestrem, a zároveň příležitost zhlédnout milovaný film promítaný na velkém plátně. Bude to rozhodně nezapomenutelný zážitek.”

Brady Beaubien ze CineConcerts, producent série filmových koncertů o Harrym Potterovi, dodal: „Harry Potter je na celém světě synonymem vzrušení, a proto věříme, že díky představení této neuvěřitelné hudby spolu s celým filmem si diváci užijí návrat do tohoto magického světa.”

Vstupenky na koncert Harry Potter a Tajemná komnata in Concert se začnou prodávat 1. září ve 12:00 v síti Ticketportal.cz. 

Více informací o jediné oficiální sérii filmových koncertů o Harrym Potterovi najdete na stránce www.harrypotterinconcert.com.

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK
Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, označován též jako Pražští symfonikové, je předním českým tělesem s úctyhodnou tradicí a mezinárodním renomé. Jako oficiální orchestr metropole sídlí v Obecním domě a od roku 2031 by se měla stát jeho domovem Vltavská filharmonie. Orchestr byl založen Rudolfem Pekárkem roku 1934 pod zkratkou FOK (Film – Opera – Koncert), symbolizující původní branže, odkud hudebníci přišli. Jedním z důvodů vzniku orchestru byl konec němého filmu, jehož promítání doprovázela živá hudba. Je proto nanejvýš symbolické hrát po 90 letech od vzniku orchestru živě do filmové projekce. Orchestr ve třicátých letech nahrál hudbu k většině českých filmů, má katalog gramofonových, rozhlasových i televizních snímků a hostoval ve většině evropských zemí, USA, jižní Americe a pravidelně koncertuje v Asii. Současným šéfdirigentem orchestru je Tomáš Brauner. Designovaným šéfdirigentem od sezóny 2025/2026 je Tomáš Netopil.

C CineConcerts - Twitter | Facebook | Instagram
CineConcerts je jedním z předních producentů živých a digitálních hudebních zážitků propojených s vizuálními médii a pokračuje v redefinování zábavního průmyslu. Společnost založili producent/dirigent Justin Freer a producent/spisovatel Brady Beaubien. Do roku 2025 zapojí Cineconcerts do koncertních představení více, než 4,8 milionů diváků po celém světě na víc, než 3 000 plánovaných představení v 48 krajinách světa a nedávno spustilo platformu CineConcerts +PLUS – mezinárodní digitální aplikaci obsahující stovky exkluzivních epizod podcastů a digitálního obsahu. CineConcerts navíc spolupracuje s nejprestižnějšími svetovými orchestry, jako jsou Chicago Symphony Orchestra, Cleveland Orchestra, London Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, New York Philharmonic, Philadelphia Orchestra, Philharmonia Orchestra a ďalších. Nejnovější a aktuální zážitky v oblasti živých a digitálních koncertů zahrnují Elf in Concert, The Pinball Concert (Digital), The Polar Express in Concert, Rudy in Concert, The Passion of the Christ in Concert, The Da Vinci Code in Concert, The Harry Potter Film Concert Series, Gladiator Live, The Godfather Live, It’s a Wonderful Life in Concert, DreamWorks Animation In Concert, Star Trek: The Ultimate Voyage 50th Anniversary Concert Tour, Breakfast at Tiffany’s in Concert, a A Christmas Dream Live.

Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment (WBDGTE)
Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment (WBDGTE), jako součást Warner Bros. Discovery Global Brands, Franchises, and Experiences, je světovým lídrem v tvorbě, vývoji a licencování zážitků vázaných ke specifickým místům, živým akcím, výstavám a zábavním parkům založených na největších franšízách, příbězích a postavách ze světa filmových, televizních, animačních a herních studií Warner Bros., HBO, Discovery, DC, Cartoon Network a dalších. WBDGTE je domovem unikátních míst čarodějnického světa The Wizzarding World Harryho Pottera v zábavních parcích Universal po celém světě, Warner Bros. World Abu Dhabi, WB Abu Dhabi, zážitků The FRIENDS Experience, prohlídek studií Game of Thrones a nespočtu dalších zážitků inspirovaných Wizarding Worldom, DC, Looney Tunes, Scooby-Doo, Game of Thrones, FRIENDS a dalšími. Spolu se svými špičkovými partnery umožňuje WBDGTE svým fanouškům z celého světa fyzicky se ponořit do světů svých oblíbených značek a franšíz.

Wizarding World
V letech, které následovaly po tom, co se Harry Potter zázračně ocitl na nástupišti devět a tři čtvrtě, jeho neuvěřitelná dobrodružství zanechala jedinečnou a trvalou stopu v populární kultuře. Osm blockbusterových filmů, založených na původních příbězích J. K. Rowlingové, oživilo tyto magické příběhy a díky nim je dnes Wizarding World jednou z nejslavnějších značek na světě.
Reprezentující rozsáhlý a propojený svět, Wizarding World kromě jiného zahrnuje také tři epické filmy ze série Fantastická zvířata, vícekrát oceněnou divadelní hru Harry Potter a Prokleté dítě, počítačové hry a hry pro mobilní zařízení od Portkey Games, stejně jako inovativní produkty pro konečné spotřebitele, vzrušující živé představení (včetně čtyř zábavných parků), poutavé výstavy, ale také nadcházející televizní seriál o Harrym Potterovi.
Toto rozšiřující se portfolio značky Wizarding World, které je vlastněné společností Warner Bros. Discovery, zahrnuje také vlajkovou prodejnu Harry Potter New York, Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter, Warner Bros. Studio Tour Tokyo, stejně jako obchody na Nástupišti 9 3⁄4. Wizarding World se neustále vyvíjí, aby mohl fanouškům Harryho Pottera po celém světě, ale i nadcházejícím generacím, stále přinášet nové a vzrušující způsoby ponoření se do tohoto magického světa, ve kterém každý najde něco krásného a kouzelného. 

Top