LIONEL RICHIE - SAY HELLO TO THE HITS TOUR

6. 7. 2025Praha, O2 arena

Superstar Lionel Richie ohlásil evropské turné s názvem „Say Hello To The Hits“. Oceňovaný hudebník, který je známý svými jemnými vokály a nadčasovými klasickými skladbami, se vydá na sérii elektrizujících vystoupení včetně koncertu v pražské O2 areně 6. července!

CENA VSTUPENEK OD 1790 Kč
VSTUPENKY V PRODEJI V SÍTI TICKETPORTAL OD 25. 10. 2024 V 10:00

Lionel Richie, ikona oceněná cenami Grammy®, Oscarem® a Zlatým glóbem®, prodal po celém světě více než 125 milionů desek. Jako jedna z nejslavnějších osobností hudební historie má za sebou slavnou kariéru trvající několik desetiletí, během níž vznikly nezapomenutelné hymny jako „Hello“, „All Night Long“, „Say You Say Me“, „We Are The World“, „Easy“ a mnoho dalších.

Richie je proslulý svým prvotřídním showmanstvím a schopností navázat kontakt s publikem napříč generacemi, jeho vystoupení jsou mistrovskou třídou nostalgie i energie. Jeho hlavní vystoupení na Pyramid Stage v roce 2015 na festivalu Glastonbury přilákalo největší počet diváků a upevnilo jeho pozici legendárního koncertního umělce. Koncert „Say Hello To The Hits“ bude kouzelnou poctou Richieho trvalému odkazu jednoho z největších hudebních skladatelů a bavičů a skutečné kulturní ikony.

BIO:
Mezinárodní superstar Lionel Richie se může pochlubit diskografií alb a singlů, která nemá obdoby. Na svém kontě má více než 125 milionů prodaných alb po celém světě, Oscara®, Zlatý glóbus® a čtyři ceny Grammy®*, Richie byl oceněn mimo jiné cenou MusicCares Person of the Year 2016 a Kennedy Center Honors 2017. V březnu 2018 Richie upevnil svůj ikonický odkaz, když otiskl svou ruku a nohu v legendárním hollywoodském divadle TCL Chinese Theatre. V roce 2022 byl uveden do Rokenrolové síně slávy, obdržel cenu Icon Award 2022 American Music Awards a také Gershwinovu cenu za populární píseň udělovanou Kongresovou knihovnou.  V září 2023 Richie ukončil první část svého proslulého vyprodaného arénového turné „Sing a Song All Night Long“ po 20 městech, na kterém vystoupil se speciálními hosty - jednou z nejprodávanějších kapel všech dob - Earth, Wind & Fire. Turné pokračovalo v roce 2024 dalšími 13 koncerty po celých Spojených státech. Také v roce 2024 Richie pokračuje ve své dlouholeté rezidenci, nyní v divadle Wynn Encore Theater, v představení „Lionel Richie: King of Hearts“. Richie působil jako porotce v soutěži „American Idol“ televize ABC, a to po dobu posledních sedmi sezón, která byla nedávno obnovena pro osmou sezónu. V poslední době Richie debutoval a působil jako spoluproducent dokumentárního filmu The Greatest Night in Pop, který měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2024 a sklidil velký ohlas kritiky. The Greatest Night in Pop debutoval v prvním týdnu uvedení na vrcholu žebříčku anglických filmů na Netflixu s 11,9 miliony zhlédnutí a nedávno byl nominován na tři ceny Primetime Emmys.

Top