DAVID GARRETT- MILLENNIUM SYMPHONY WORLD TOUR 2025

3. 5. 2025O2 universum, Praha

Virtuózní houslista David Garrett se 3. května 2024 představí fanouškům v pražském O2 universu, kde přinese jedinečný zážitek plný klasické hudby a nezapomenutelných melodií.

CENA VSTUPENEK OD 1490 Kč
VSTUPENKY V PRODEJI V SÍTI TICKETPORTAL OD 25. 10. 2024 V 11:00

David Garrett, který poprvé vzal housle do rukou ve čtyřech letech, studoval u renomovaných osobností, jako jsou Zahkar Bron a Ida Haendel. Jeho mimořádný a mnohostranný talent byl objeven již v útlém věku: jako zázračné dítě debutoval na pódiu ve věku 10 let a ve 13 letech se stal nejmladším umělcem, který podepsal smlouvu s prestižním vydavatelstvím Deutsche Grammophon. Jako dítě spolupracoval s legendárními dirigenty, jako jsou Zubin Mehta, Claudio Abbado a Yehudi Menuhin. Ve věku pouhých 15 let nahrál všech 24 Paganiniho Capriccií – bezpochyby jedny z nejnáročnějších skladeb, které kdy byly pro housle napsány. Yehudi Menuhin ho dokonce označil za „největšího houslistu své generace“.

V této fázi své kariéry se rozhodl zdokonalit a rozšířit své dovednosti a zapsal se na světoznámou Juilliard School v New Yorku, kde se stal žákem Itzhaka Perlmana. Po absolvování a až dodnes David Garrett spolupracuje s nejvýjimečnějšími dirigenty klasického světa, jako jsou Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Riccardo Chailly a Andrés Orozco-Estrada.

Navíc hraje s nejvýznamnějšími orchestry, jako jsou Wiener Symphoniker, London Philharmonic Orchestra, Filarmonica della Scala, RAI Turin, Accademia di Santa Cecilia, Russian National Orchestra a Israel Philharmonic. Roky 2023/2024 jsou ovlivněny jeho aktuálním klasickým albem ICONIC, které vydal Deutsche Grammophon 4. listopadu 2022. Album dosáhlo 4. místa v německé popové albové hitparádě, což je mimořádný úspěch pro klasické album. Získalo také Zlatou desku a ocenění Opus-Klassik 2023 v kategorii „Bestseller roku“.

Top